Het Nieuwe collectief

Veelgestelde vragen

 
01

Ik schrijf me in en dan?

Je wordt op de hoogte gehouden van alle mogelijke locaties, toffe (inspiratie) projecten en de activiteiten die we organiseren. Wij gaan op onderzoek uit naar mogelijke plekken en koppelen die aan jou terug.

02

Moet ik me als groep inschrijven?

Nee, je kunt je ook als individu inschrijven bij Het Nieuwe Collectief. Wanneer we een locaties aanbieden, schrijf je je wél als groep in voor die specifieke locatie. Dan weet je ook zeker dat je naast je vrienden woont.

03

Hoe vinden we nieuwe plekken?

Allemaal houden we natuurlijk onze ogen open. Wij gaan daarnaast in gesprek met gemeenten en andere grondbezitters om locaties te vinden. Als we die met z’n allen interessant vinden, pakken we door.

04

Moet ik naar de activiteiten komen?

Niks moet. Maar leuk is het natuurlijk wel!

05

Hoe vaak komen er mogelijke locaties langs?

We kunnen hier helaas geen harde cijfers roepen. Naarmate we meer bekend worden, krijgen we steeds meer telefoontjes van partijen die het concept tof vinden en een mogelijke locatie hebben. We streven naar 1 locatie per 3 maanden per stad. Ook werken we aan samenwerkingsverbanden met gemeenten, zodat ook zij zich verbinden aan Het Nieuwe Collectief.

07

Kost het geld?

Deel uitmaken van Het Nieuwe Collectief is gratis. In sommige gevallen vragen we wel een kleine bijdrage voor de activiteit. De woning is helaas niet gratis…

08

Is het alleen voor huur of ook koop?

Zowel huur als koopwoningen.

09

Is het nieuwbouw of ook transformatie?

Wij hebben geen voorkeur. In nieuwbouw zijn de mogelijkheden groter omdat je vanaf nul begint, maar het proces tot het gebouw er staat duurt wel langer. Transformatie heeft vaak meer karakter. Uiteindelijk voor ieder wat wils.

10

Wanneer kan ik m’n woning in?

Vanaf het moment dat er een locatie is gevonden gaan we écht los. Hoe lang het exact duurt voordat jouw woning er staat hangt af van veel factoren, zoals beschikbaarheid van de plek, bestemmingsplanprocedures en de bouw zelf. Reken erop dat we ca. 12 maanden bezig zijn met een bestaand gebouw, en zo’n 18 – 24 maanden met nieuwbouw. Per locatie kunnen we hier een goede inschatting van maken die we natuurlijk meegeven bij de locatieafweging.

11

Wie zitten er achter Het Nieuwe Collectief?

Wij allemaal.

12

Wie zijn er betrokken en wie doet wat?

Jij. Jij bepaalt samen met jouw toekomstige buren hoe jouw woning en jullie omgeving eruit komt te zien. Wij. (Erik en Andjena) begeleiden dit proces en zoeken actief naar locaties en zijn in contact met gemeenten. Een architect doet het echte tekenwerk. ERA Contour bouwt de woningen.

13

Wie is ERA Contour?

Een ‘ontwikkelende bouwer’, die mooie plekken maakt in en rondom de grote steden. ERA Contour heeft veel ervaring met het ontwikkelen van stadse buurten en wijken sámen met de bewoners. Voorbeelden zijn www.littlecoolhaven.nl en www.eenblokstad.nl

Gewoon even bellen

Dat mag natuurlijk ook: 06 12 68 61 01 (Lisanne)

Zoekvenster sluiten