theme logo

Over ons.

Hoezo?

Leuke buren met wie je, wanneer je wilt, de gezelligheid op kunt zoeken. Mooi toch. Waarom dan niet naast mensen wonen waarvan je vooraf al zeker weet dat ze ook echt gezellig zijn. En samen bepalen over of, hoe en waar je ruimte aan die gezelligheid geeft. Kopen als groep dus, dat leek ons nou tof. En dat is precies de reden om Het Nieuwe Collectief op te starten.

Waar?

De meeste van ons wonen in een van de grote steden en willen daar voorlopig niet weg. Logisch dus om ons daarop te richten. Hartje centrum of net verderop, maakt eigenlijk nauwelijks uit als je vrienden toch je buur zijn. Uiteraard kiezen jij en je vrienden.

Locaties?

Zoeken we samen. Wij vanuit ons netwerk, maar ook jullie zijn onze ogen. Wij leggen vervolgens contact met de eigenaar en proberen die locatie beschikbaar te krijgen. Voor ons, door ons.

Kip of ei?

Kip en ei. Zonder groepen geinteresseerden bij een gemeente geen aanspraak op een locatie, zonder locatie niet concreet genoeg voor groepen geinteresseerden. Wij beloven dat wij onszelf en ons netwerk volledig inzetten om te lobbyen voor plekken, maar we hebben jou en je vrienden nodig om ons woord kracht bij te zetten.

Wie is wij?

Wij is wij. Collectievers. Maar wij is ook Erik Gathier en Andjena Balradj. We werken allebei bij ERA Contour, een bouwbedrijf en projectontwikkelaar. Hier halen we de professionele begeleiding en eerste investering vandaan die we nodig hebben om onze woningen mogelijk te maken.

SLUIT
JE AAN

Nee hé, een project-ontwikkelaar?

Ja, zo’n op geldbeluste –schijt aan alles hebbende- set gladjakkers die niks om bewoners geeft. Nee, niet dus. We zijn dit initiatief gestart vanuit onze eigen woning zoektocht, maar hebben de kennis van een partij met vele jaren in het vak hard nodig. Voordeel is dat wij de te belopen routes weten en dat ERA Contour echt om haar klanten geeft. Blije bewoners en veel eigen keuzes in mooie projecten. En gewoon bier in plaats van champagne bij de vrijmibo.

Inschrijven, en dan?

Krijg je een bevestiging. En gaan wij keihard aan de slag om locaties te zoeken. Ook komen we af en toe bij elkaar om elkaar –onder genot van een biertje en een tof project- te leren kennen. Zodat je ook nieuwe vrienden kunt maken om naast te wonen, mocht je daar verlegen om zitten…

Leuk?

Jij ook!

 
 

Met wie inschrijven

Jij en je vrienden schrijven je apart in, maar vormen natuurlijk wel een groep als de woningen worden gekocht. Jij kiest altijd met wie je wil wonen.

Close search