theme logo

Locatie Stadsbouwhuis

Leiden

Aan de Langegracht staat het Stadsbouwhuis. Nu nog bezet door de gemeente, maar niet voor lang meer… Het staat op een mooie plek langs de singel, op loopafstand van het centrum en vlakbij het station. Een bestaand pand dat relatief snel om te bouwen is tot unieke woningen. Kortom, een mooie kans voor Het Nieuwe Collectief.
 

Sluit je aan!

 

WAT

Op dit moment zit onder andere het stadsarchief van de gemeente in het Stadsbouwhuis. De gemeente verhuist binnenkort echter richting het station, waardoor dit pand een nieuwe invulling nodig heeft. En wat is er nou beter dan een bottom-up initiatief van jonge (en andere) Leidenaren die hier hun eigen woning in willen maken. Wij zijn al overtuigd, maar samen moeten we de gemeente overtuigen.

AANTAL WONINGEN

De eerste studies laten zien dat er maar liefst 100 woningen in het gebouw zouden kunnen komen. We maken hier een combinatie van Het Nieuwe Collectief met andere type woningen, zoals middeldure huurwoningen en Eén Blok Stad woningen. De verhouding hangt af van de aanmeldingen.

PRIJZEN

Er kan zowel een huur- als koopvariant van Het Nieuwe Collectief komen, naast de andere woningtypen. Voor de koopwoningen verwachten we prijzen tussen de € 200.000,- en € 350.000,- (afhankelijk van de afmetingen en afwerkingsniveau). De huurprijzen liggen waarschijnlijk tussen de € 725 en ongeveer € 1.000,- per maand.

M2 WOONOPPERVLAK

De woningen kunnen variëren in oppervlakte tussen ongeveer 55 en 90 m2. Wat we precies maken is afhankelijk van jullie input.

USP’s

We willen verschillende afbouwmogelijkheden aanbieden. Zo kun jij volledig zelf (of met je vrienden) aan de slag (volgens het Eén Blok Stad principe), of een volledig ingerichte woning. Jij staat hiervoor aan het stuur.

WANNEER

Er is haast bij dit project, dus we zijn NU bezig. Meldt je dus zo snel mogelijk aan, want hoe meer mensen zich aanmelden, hoe sterker we tenslotte staan richting de gemeente. Maar ook geldt dat je veel meer keuzevrijheid hebt als je vroeg in het proces aanhaakt…

WAT KAN IK DOEN

Stap 1: meld jezelf aan. Stap 2: zorg dat mensen om je heen zich ook aanmelden. Wij gaan bij de gemeente in gesprek om ons plan te laten zien, maar om dat te maken gaan we graag nog met jou in gesprek. Houdt je mailbox en socials dus in de gaten.

Energiepark en Huigpark

Er zijn meerdere plannen in de maak voor het gebied van en rondom de oude Energiecentrale. Welk van die plannen het ook wordt, duidelijk is dat er in deze streek langs de singel veel gaat gebeuren. Het aanpakken van het Stadsbouwhuis is hiervoor een volgende stap, waarbij sloop wat ons betreft moet worden voorkomen omdat het pand –dat absoluut een likje verf kan gebruiken- bouwkundig nog hartstikke goed staat. Ons voorstel voor het Stadsbouwhuis is daarom om het van binnen én buiten te transformeren tot een woongebouw waarin Leidenaren van alles soorten hun woning kunnen maken, en zo eer doen aan de naam Stadsbouwhuis.

Heb je interesse in de Stadsbouwhuis?

Contactformulier StadsbouwhuisClose search