theme logo

Locatie Trekvlietzone

Binckhorst.

Nóg een kans om Het Nieuwe Collectief te laten landen in de Binckhorst. Bijna direct aan de Trekvliet, die de Vliet met de Haagsche binnenstad verbindt (wij zeggen bootje erbij), is de gemeente op zoek naar (groepen van) particulieren die hier aan de slag willen. Je kunt je nu al inschrijven als geïnteresseerde, so why wait.

 

 

Sluit je aan!

Binckhorst Trekvlietzone - Het Nieuwe Collectief

Wat

De Kavelwinkel Den Haag biedt hier drie aangrenzende locaties aan om kleinschalige woningblokken te bouwen. Om hierop aanspraak te maken moeten wij ons als ‘bouwgroep(en)’ inschrijven op de locaties. Wij zijn vervolgens vrij om een (of meerdere) van deze gebouwen onze eigen invulling te geven. Dakterras, balkons, gym, jullie bepalen.

Aantal woningen

Per gebouw mogen er maximaal ongeveer 15 woningen komen. Dit mag dus ook minder als we dat willen.

Binckhorst Trekvlietzone - Het Nieuwe Collectief

Kost Dat?

Dit is nog niet helemaal duidelijk. Net als de andere plek in de Binckhorst is dit geen hoofdprijslocatie, maar het is ook niet voor een dubbeltje op de eerste rij. Zodra er meer duidelijkheid is over de voorwaarden van de kavelwinkel kunnen we gerichter een prijs inschatten.

M2 woonoppervlak

Er is een maximum volume opgegeven door de Kavelwinkel. Als er 15 woningen komen betekent dit dat je gemiddeld een woning van ongeveer 95 m2 kunt maken. Maar nogmaals, dit wordt de komende tijd duidelijker.

Binckhorst Trekvlietzone - Het Nieuwe Collectief

USP's

Vlakbij of aan het water. Goed bereikbaar met de auto en in 10 minuten fietsen in hartje Den Haag. Volledig te maken volgens eigen inzicht en op een van de mooiste plekjes van de Trekvlietzone in de Binckhorst.

.Duurzaam

Willen we duurzaam, dan doen we dat. Er komt in ieder geval geen gasaansluiting, dus dat wordt koken op inductie. Verder is het aan ons om dit verder in te vullen, maar zeker is dat dit –ook voor nieuwbouwbegrippen-  behoorlijk duurzaam wordt.

Binckhorst Trekvlietzone - Het Nieuwe Collectief

Wanneer?

Deze kavels worden rond mei 2018 vergeven door de Kavelwinkel. Als we aan de slag mogen dan kunnen we vanaf eind 2019 de woningen afhebben.

Wat kan ik doen?

Inschrijven natuurlijk. Er moet een losse ‘bouwgroep’ komen die zich in wil schrijven op deze kavel. Oftewel, schrijf je in met je vrienden en vorm die bouwgroep (of ontmoet anderen die dit ook tof vinden). Ook meerdere bouwgroepen (lees, vriendengroepen) kunnen zich inschrijven, dus te laat ben je nooit. Dus heb je interesse, let us know.

Binckhorst

De Binckhorst ademt het Nieuwe Collectief. Deze nieuwe –daadwerkelijk – toffe en rauwe plek in Den Haag transformeert de komende jaren van een industrieterrein naar een mooie combinatie wonen-werken. Mama Kelly, Kompaan, Capriole Café en de bijna 800 (kleine) bedrijven die hier al zitten krijgen gezelschap.

Kavelwinkel

De Kavelwinkel geeft deze drie aangrenzende locaties uit. Bouwgroepen kunnen zich hier op inschrijven en maken daarmee kans op een van de kavels. We kunnen vanuit ons meerdere bouwgroepen (vriendengroepen) maken die zich inschrijven, dus het is mogelijk dat alle drie de gebouwen worden gevormd door en voor collectievers.

Heb je interesse in de Trekvlietzone

Contactformulier Trekvlietzone

Close search